Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини від компанії «Алегро-мюзік»

Екологічні рішення в гітарах Lag

 

 Екологічні рішення в гітарах Lag

 

Екологічне вирішення проблеми розрідженості лісів

Екологічне співтовариство зі зрозумілих причин стурбоване збереженням рідкісних порід дерева в світі. Щоправда, додавання червоного і рожевого дерева в список порід, що охороняються CITES (Конвенція про міжнародну торгівлю видами, що знаходяться під загрозою зникнення), серйозно ускладнило роботу лютьєрів, оскільки перетинати кордони гітарам з цих порід стало адміністративно складно і, відповідно, дорого.

100% екологічність

Однак палісандр володіє унікальними властивостями, які рідко зустрічаються у інших порід. І винахід австралійського вченого, стурбованого зникненням більше половини лісів планети, з`явилося якраз в потрібний момент. Два десятиліття досліджень потрібні були компанії Blackwood Tek для досягнення революційного процесу, який почався з посадки в Новій Зеландії соснових лісів (radiata pine), що відповідають вимогам FSC (Лісової опікунської ради).

Складний процес

Спочатку деревина висушується до вмісту в ній всього 10% вологи, а потім просочується в ємностях під тиском каталізатором і пігментується речовинами. Потім деревину знову висушують, щоб зменшити її вологість на 2 або 3%, після чого вона проходить другий етап просочення в ємності під тиском, на цей раз смолою. Потім деревина стискується в гарячому пресі, що зменшує її товщину на 40%, збільшуючи тим самим щільність. Останній етап: тонка шліфовка, яка надає шматочкам дерева ідеальний зовнішній вигляд і відчуття. Всі продукти, які використовуються для цієї обробки, мають органічне походження, без пластику, фенолу або нафтових компонентів.

 

 Екологічні рішення в гітарах Lag

 

Деревина з винятковими властивостями

В результаті виходить щільна, тверда, стабільна деревина (постійна вологість 5%), яка не тільки прекрасно протистоїть вологості і перепадам температур, а й ультрафіолетовому випромінюванню, термітам і вогню. Ще однією важливою перевагою є те, що її можна відразу ж використовувати у виробництві музичних інструментів, не вимагаючи попередньої сушки. Завдяки подібному забарвленні досягається ідеальна заміна ebony (чорному) і rosewood (коричневому) деревам при тих само акустичних характеристиках.

Lâg & Blackwood Tek

 

 Екологічні рішення в гітарах Lag

 

Будучи партнером Blackwood Tek з 2015 року, задовго до введення правил CITES, компанія Lâg Guitars мала багато часу, щоб перевірити всі акустичні властивості чорного і коричневого дерев спочатку на своїх прототипах, а потім і у виробництві. Сьогодні більшість моделей Lâg використовують переваги чудових звукових якостей деревини Brown, щоб забезпечити музикантів надійними, довговічними і естетичними інструментами, що відповідають вимогам бренду.

 

Інформацію і світлини надала компанія «Алегро-мюзік (Музикант.укр)»

 

 

«Алегро-мюзік» у соціальних мережах: