Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини від компанії «Лайтек»

Інсталяція dBTechnologies в Національному цирку України

 

 Інсталяція dBTechnologies в Національному цирку України

 

Національний цирк України — важливий і відповідальний об`єкт, який формує культурний вигляд столиці нашої держави. Це один з найстаріших стаціонарних цирків в Україні, йому в минулому році виповнилося 60 років.

Розташована будівля в Києві на площі Перемоги, місткість близько 2000 місць. До такого поважного віку, цирк, безумовно заслужив на оновлення парку обладнання, і компанія «Лайтек» пишається тим, що для його модернізації були використані багато з її брендів, такі, як: dBTechnologies, MA Lighting, Shure, DTS, Pro Lux, АМС і т.д .

 

 Інсталяція dBTechnologies в Національному цирку України

 

Модернізація звукового комплексу

Арена цирку — завжди дуже складний акустично об’єкт і рішення задачі рівномірної озвучення з мінімумом відображень і хорошою розбірливість, непросте завдання для звукоінженерів-проектувальників. І тут варто згадати кілька факторів:

  • По-перше, сам купол цирку служить збиральною «чашею» для звуку, що створює безліч відображень і значно збільшує час реверберації, що погіршує розбірливість і якість звучання. Тому важливо направити максимум звукової енергії на аудиторію і мінімум – в конструкцію купола.
  • По-друге, зорові місця розташовані по колу в амфітеатрі і звук повинен приходити одночасно і рівномірно покривати місця всіх глядачів. Тобто АС повинні розташовуватися на однаковій відстані від публіки і мати відповідну дисперсію.
  • По-третє, велика висота купола 22 метри і необхідність зберегти можливість працювати повітряним гімнастам і акробатам, що значно обмежує можливості для підвісу.
  • По-четверте (наслідок з третього) – велика затримка в приході звукового сигналу, якщо розташовувати акустичні системи в цоколі. Відповідно, велика складність роботи наживо артистам, співакам і навіть танцюристам.

 

Більш детальніше на сайті компанії «Лайтек»

 

 

«Лайтек» у соціальних мережах: