Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

 

Бренди компанії «Соло»

 

 

Gon Bops

 

 Gon Bops

 

Історія компанії Gon Bops почалася в далекі 1950-ті в Каліфорнії. На той час Маріано Бобаділла (Mariano Bobadilla) і Том Флорес (Tom Flores) були найбільш визнаними виробниками конго барабанів в сфері перкусії. Том був засновником Valje Drums і виготовляв одні з найбільш затребуваних афро-кубинських інструментів в США, в той час як Маріано був на чолі Gon Bops, одного з найстаріших і найбільш визнаних виробників латиноамериканських інструментів в світі.

 

 

Флорес відійшов від традиційних форм класичних Кубинських інструментів і зосередив свою увагу на виготовленні невеликих дерев`яних інструментів ручної роботи. Він надавав великого значення просушування деревини і внутрішньої обробки, щоб перешкоджати утворенню тріщин і підвищити гнучкість. Флорес виразно йшов попереду за технологіями в сфері виробництва, і його барабани моментально стали популярними серед кращих світових виконавців.

 

 

Дизайн інструментів Бобаділла залишався вірним традиційним Кубинським формам. Він був новатором у виробництві барабанних аксесуарів і створив перший закруглений обруч в формі корони, щоб захистити руки виконавця при грі. Так само серед винаходів Gon Bops були Таролес (дерев`яна версія тімбале), перші встановлені пластики для конго, хроматически налаштовані коубелли, а так само всілякі стійки, утримувачі і інші аксесуари.

 

 

На початку 1980-х Флорес продав торгову марку Valje і магазин компанії Haight Ashbury Music в Сан-Франциско. Акбар Мохаддам (Akbar Moghaddam), фахівець з ремонту ударних інструментів в майстерні Haight Ashbury Music переїхав в Лос-Анджелес, щоб навчитися виготовленню інструментів безпосередньо у Тома. Протягом року компанія була переміщена в Сан-Франциско, де було розпочато виробництво другого покоління ударних інструментів Valje. Вся продукція як і раніше проводилася з червоного дуба, технології та аксесуари залишалися незмінними.

 

 

На жаль, через 2 роки велика пожежа повністю зруйнував магазин і всю майстерню Valje з виготовлення інструментів. Згодом Акбар запустив свій власний бренд Sol Percussion і продовжив створювати дуже затребувані інструменти в Сан-Франциско.

 

 

У той же час Маріано Бобаділла зіткнувся з фінансовими проблемами в Gon Bops. Він наполягав, щоб всі інструменти виготовлялися в США. В результаті Gon Bops виявилося складно витримувати конкуренцію з компаніями, які завозили свої інструменти з-за кордону. І компанія була змушена припинити свою діяльність.

 

 

У 2001 році Дон Ломбарді з DW Drums викупив торгову марку Gon Bops. Дон був добре знайомий з Бобаділла і часто звертався за професійною порадою. Незабаром він запросив Акбара з Sol Percussion щоб очолити Gon Bops.

 

 

Як і у його попередників, головною метою Акбара був якісний звук, це стало визначальним фактором і візитною карткою Gon Bops: традиційне звучання, повністю дерев`яна конструкція конго і бонго, а так само безкомпромісний підхід до якості матеріалів і майстерності виготовлення.

У 2010 році відомий виробник тарілок компанія Sabian повідомила про те, що купує у Drum Workshop, Inc. майстерню, інтелектуальну власність, патенти і всі виробничі потужності Gon Bops.

«Ми були неймовірно схвильовані можливості почати нову главу в історії Sabian і Gon Bops», оголосив Енді Зілджіан. «Інструменти Gon Bops – це ідеальне поєднання традиційної майстерності та інноваційних ідей. З моменту заснування компанії у 1954 році, саме ними були розроблені і втілені в життя кілька дуже важливих ідей і поліпшень, які назавжди змінили латиноамериканські інструменти. Ми раді не тільки розширити спектр наших товарів, але і продовжити фокусуватися на новаторських підходах, які дозволяють модернізувати інструменти, відповідаючи потребам музикантів. Пошук кращого звуку - щоденна робота наших майстрів. Ми впевнені, що робимо кращий продукт, так як звук для нас завжди буде на першому місці.»

 

 

Асортимент Gon Bops на сьогоднішній день включає в себе різноманітні моделі конго, бонго, кахон, тімбале, Белли, тамбурини, шейкери, ручну перкусію, Чайм, а так же стійки, утримувачі, пластики та інші аксесуари.

У списку артистів, які використовують перкусію Gon Bops в свій музиці чимало зірок: Alex Acuna, Chad Smith (RHCP), Terry Bozzio, Billy Cobham, Tony Coleman і багато інших.

Лінійка продукції Gon Bops:

  • Тарілки для барабанів.
  • Пластики для барабанів.
  • Кахони.
  • Джембе.
  • Бонги.
  • Конги.
  • Тімбале.
  • Коубел.
  • Ручна перкусія.
  • Тамбурини.
  • Стійки і механіка для ударних інструментів.
  • Чохли та кейси для ударних інструментів.

 

Офіційний дистриб`ютор бренду Gon Bops в Україні – компанія «Соло».

 

Веб-сайт виробника: www.gonbops.com

 

Бренд «Gon Bops» у соціальних мережах:

 

Бренди членів Асоціації ...