Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

 

Бренди компанії «Ін-Джаз»

 

 

Бренд Istanbul

 

 

Засновник бренду Istanbul, Агоп Томурчук (Agop Tomurcuk) народився в Стамбулі (Туреччина) в 1941 році. Виріс у районі Саматія в Стамбулі.

Він пішов слідами своїх старших братів Оксанта та Гарбіса, розпочавши роботу підмайстром-цимбалом у віці 9 років на єдиній (у той час) в Туреччині фабриці цимбал. Тут Агоп став майстром у кожному процесі і врешті-решт став головним ковачем тарілок, поки ця компанія не припинила виробництво своїх тарілок у Туреччині в 1977 році.

Почуваючись «як риба з води», трохи більше року, проведеного на різних дивних роботах, Агоп вирішив продовжити турецьку традицію ручної роботи з тарілок самостійно.

Трохи поцікавившись, він зміг знайти та придбати значну частину обладнання та інструментів, якими користувався у своїй попередній компанії. Він орендував невелику майстерню в районі Бакыркьой-Картальтепе в Стамбулі і почав експериментувати та виробляти деякі тарілки за допомогою своєї дорогої дружини Ускуі Томурчук. Але обмежені ресурси та робоча сила дуже ускладнили ситуацію.

«Врешті-решт кузен мого батька одного разу привів його додому, несучи на спині, настільки він був втомлений», – пояснює син Агопа, а сьогодні співголова компанії, Арман Томурчук.

 

 

Темні тарілки Istanbul Agop XIST з Теренсом Кларком

 

Зрештою, він зміг створити невелику, але функціональну фабрику, а його старший брат Оксант приєднався до компанії на посаді головного цимбала. Вони почали з місцевого продажу тарілок у деяких музичних магазинах в районі Тунеля в Стамбулі, але перспективи були обмежені.

Друг Агопа Тьомурчука Мехмет Тамдегер дізнався про це нове підприємство і запропонував стати партнерами. У 1980 році вони створили Zilciler Kollektif Şti. (англійською мовою: Cymbal maker Collective) , спочатку використовуючи трапований, намальований логотип Zilciler на тарілках. Протягом наступних двох років виробництво розвивалось і вони стали експортувати тарілки на міжнародному рівні.

Бренд незабаром був змінений на «Istanbul», і до 1982 року компанія експортувала цимбали у США. Того ж року стамбульський «Istanbul» дебютував на виставці NAMM Show, де легендарний барабанщик Мел Льюїс оголосив «Вони повернулися!», посилаючись на звучання своїх улюблених ручних старовинних турецьких цимбалів. Мел став першим прихильником бренду Istanbul.

 

 

Стамбульські тарілки Agop XIST Raw та XIST Ion Series

 

У 1984 році до компанії офіційно приєднався старший син Агопа, а нині спів-президент компанії Саркіс Томурчук. Зростав попит на цимбали.

У 1986 році до компанії офіційно приєднався молодший син Агопа, а нині спів-президент компанії Арман Томурчук. З 1986 по 1996 рік виробництво цимбал Istanbul продовжувало значно зростати, і далі здобувало визнання і захоплення багатьох найвидатніших музикантів з усіх куточків світу.

«Коли ı було 14, мій батько взяв мене побачити Елвін Джонс виступати в Стамбулі. Це був чудовий концерт. Потім ми пішли за лаштунки. Я був одягнений у стамбульську футболку. Елвін побачив мене, і він підійшов до мене з цією величезною посмішкою і автографував мою футболку. Я все ще тримаю цей дорогоцінний подарунок від Елвіна. Наступного дня він відвідав нашу майстерню. Це був один з найбільших моментів у моєму житті» – пояснював Арман.

 

 

Стамбульські тарілки Agop Special Edition

 

У цей період часу в гості також приходили Біллі Харт, Тоні Вільямс, Денні Готтліб, Джек Деджонетт, Арт Блейкі, Сінді Блекман і багато інших музикантів.

У 1992 році Арман завершив навчання в Англії і повернувся до Стамбула. У 1993 році він відвідав виставку Musikmesse і допоміг розширити дистрибуцію компанії до 30 країн світу.

Після відставки Окасанта Саркіс став головним цимбал-смітом в компанії. Після трагічної аварії засновник компанії Амп Томурчук пішов з життя в 1996 році. Після смерті батька, два брати покинули стару фабрику, де вони працювали протягом 16 років і сформували Стамбул Zilciler у 1997 році, ще більше відрізняючи себе від торгової марки Istanbul Agop і приймаючи більш прогресивний підхід до звуків і конструкцій, залишаючись вірним традиції.

До 1998 року серія Alchemy була створена, щоб розширити наше звучання за межі традиційних джазових цимбалів і краще відповідати різноманітному асортименту більш сучасної і більш об`ємної музики.

У 2004 році Istanbul Agop відкрила перший офіс компанії за межами Стамбула, в Лос-Анджелесі, Каліфорнія у США для подальшого поліпшення відносин компанії з художниками і барабанщиками, а також подальшого розширення доступності її музичних інструментів.

У 2005 році старший брат Оксант приєднався до компанії на посаді головного цимбала. Було розпочато місцеві продажі тарілок у деяких музичних магазинах в районі Тунеля у Стамбулі.

З 2009 році компанія Istanbul Agop має одне з найбільших музичних виробництв цимбал, який підтриманий найвпливовішими барабанщиками світу.

 

Дистриб`ютор бренду Istanbul в Україні – компанія «Ін-Джаз» (раніше Джаз-клуб).

 

Веб-сайт виробника: istanbulcymbals.com

Лінійка продукції Istanbul:

  • Цимбали (тарілки) для ударних установок.

 

«Istanbul» у соціальних мережах:

 

Бренди членів Асоціації ...