Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини від компанії «MAG Audio»

Рішення MAG Audio для спортивних арен

 

 Рішення для спортивних арен від MAG Audio

 

Один із нових випусків міжнародного журналу про технології для спортивних арен Mondo | Stadia опублікував огляди двох великих проєктів MAG Audio – інсталяції на стадіоні «Колос» та універсального масштабованого рішення MAG MUST.

Фіксована інсталяція на арені чи комплексне турове рішення для футбольного матчу – системи MAG Audio можна застосувати для широкого спектру задач, щоб будь-який спортивний захід звучав як задумано!

Нижче ми публікуємо переклад статті; з оригіналом можна ознайомитися за посиланням:

https://issuu.com/mondiale/docs/mdst16_digitallr/64

MAG AUDIO

За 20-річну історію компанія MAG Audio створила власний унікальний підхід до розробки продуктів, зібрала професійну команду експертів і набрала значний досвід у сфері розробок, дизайну та інсталяції акустичних систем. У світі стадіонів компанія також не новачок, багато продуктів MAG виявилися просто незамінними у звукових системах для спортивних майданчиків по всьому світу.

Один із останніх проєктів MAG Audio «Колос» – це оновлений домашній стадіон однойменного футбольного клубу Прем`єр-ліги України. Він розташований у Ковалівці (Київський район). Стадіон був реконструйований у 2020 році, щоб відповідати критеріям 3-ої категорії стандартів УЄФА. Крім іншого, «Колос» оснастили новою ультрасучасною аудіосистемою від MAG Audio.

Тріумфатор чемпіонатів України ФК «Колос» тепер представляє Україну в сезоні Ліги Європи УЄФА 2020-21. Однак домашній стадіон клубу в Ковалівці довелося повністю реконструювати, аби він відповідав стандартам УЄФА.

Побудований у 2014 році, «Колос» вміщав до 950 осіб; після реконструкції це число збільшилося до 5000. Але це, звичайно, не єдине оновлення – стадіон також отримав нову прес-ложу, VIP-ложу, зал для прес-конференцій та нову аудіосистему від MAG Audio.

Серія FIELD від MAG була розроблена спеціально для стадіонів, спортивних арен та інших великих відкритих майданчиків. Ця аудіосистема може перетворити будь-який спортивний майданчик у багатофункціональну локацію.

«У якості основного звуку ми запропонували MAG FD-52. Ці рупорні системи спроектовані якраз для великих спортивних арен і стадіонів: у них велика чутливість, вони сфокусовані і далекобійні, а також вони мають відмінну розбірливість у мовному діапазоні. Плюс - за замовчуванням захист від зовнішнього середовища за стандартом IP55», – прокоментував Ігор Сидоренко, системний інженер у MAG Audio.

 

Для того, щоб забезпечити рівномірне звучання на полі та трибунах, інженери MAG попередньо змоделювали звукове покриття у програмі AFMG EASE.

«Ми вирішили встановити 4 х MAG FD-52 під навісом відеооператорів на даху адміністративної будівлі: таким чином ми змогли озвучити основну трибуну, поле і дві трибуни позаду воріт. Трибуна навпаки вимагала додаткової підзвучки - там під навіс ми встановили 15х MAG AIR-62 IP», – додав Ігор.

 

Серія AIR недавно поповнилася моделями із погодостійкістю IP54. Вона доступна у чорному і білому кольорі.

Для стадіону «Колос» були виготовлені спеціальні чорні AIR-62 IP із білою сіткою і логотипом футбольного клубу.

Ще 6 х MAG AIR-62 IP, підключені до підсилювача Powersoft Mezzo 604 AD, були розміщені у трьох VIP ложах. Основні MAG FD-52 підключені до підсилювача Powersoft Quattrocanali 4804 DSP + D. Для MAG AIR-62 IP дальної трибуни використовується один Powersoft Quattrocanali 2404 DSP + D. Уся звукова система підключена по цифровому протоколу Dante.

 

 Рішення для спортивних арен від MAG Audio

 

MAG Audio також недавно представили технологію MAG MUST, яка руйнує стереотипи озвучування івентів будь-яких розмірів і форматів.

В основі технології – використання компактного лінійного масиву MAG WASP, що вже встиг зарекомендувати себе в роботі як у невеликих закладах, на кшталт барів та ресторанів, так і на великих івентах. Технологія розташування маленьких масивів у концепції MUST дозволяє створити максимально рівномірне звукове покриття будь де, включаючи навіть стадіон.

Так презентація технології відбулась у вересні на стадіоні НСК «Олімпійський» у рамках підготовки до грандіозного фестивалю, який відбувся на цій арені наступного дня.

Система для озвучення цього заходу налічувала майже 200 топів лінійного масиву MAG WASP, які були розміщені по полю згідно проекту та концепції рішення. Це дозволило отримати рекордні показники рівномірності покриття для майданчиків таких розмірів.

MUST – інноваційне рішення не лише з технологічної, але і з економічної точки зору. Наразі прокатні компанії мають підлаштовуватися під вимоги кожного майданчика відповідним типом звукового обладнання. Із MUST, що може масштабуватися, ця проблема зникає, так як змінюючи схему розміщення і кількість елементів, можна озвучити будь-яке приміщення. Це також великий плюс для логістики і для зберігання техніки.

 

Таким чином, комплект акустичних систем, який працював на стадіоні, може одночасно забезпечити 5 рок концертів, 15 концертів у районному ДК або 25 корпоративних заходів.

Ідея MAG MUST унікальна також і з точки зору рівномірності звукового покриття. Використання великої кількості однакових джерел звуку на великій площі дозволяє знизити нерівномірність покриття звуковим тиском майданчика та зменшити кількість відбитого звуку від поверхонь, що є найбільшою проблемою для якісного звуку.

Таким чином, використання технології MAG MUST на масштабному заході виключає наявність місць із дуже гучним або дуже тихим звуком, а також дозволить слухачам та гостям заходу відчути звук так, як ніколи. Почути його таким, яким він був задуманий, що і є головною метою компанії MAG Audio.

 

Інформацію і світлини надала компанія «MAG Audio»

 

 

«Mag Audio» у соціальних мережах: