Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Про новини у світі музики від компанії «Комора»

Звук та світло для Ірпінської Біблійної Церкви: інсталяційне рішення від компанії «Комора»

 

 

Наприкінці жовтня інсталяційний відділ «Комори» завершив проектування та монтаж професійного світлового обладнання Elation в Ірпінській Біблійній Церкві. Найближчим часом запланована інсталяція акустики в головній залі релігійної общини.

 

 

Перед інженерами постало завдання освітити сцену площею 40 кв.м, на якій виступатимуть служителі та музиканти, з використанням оптимальної кількості світлових приладів. Окремим завданням інсталяторів стало озвучення молитовного залу. Нижче розповідаємо про технічне рішення та реалізацію проекту на основі професійного звукового обладнання Harman Professional та світлових приладів Elation Professional та Obsidian Control Systems.

Блок-схема комутації обладнання

 

 

Для вирішення завдання з освітлення фахівці компанії «Комора» обрали прилади, які використовують у професійних відеостудіях та на телеканалах. Визначальними у виборі стали характеристики світлових систем: індекс кольоропередачі, високий світловий потік, відповідна температура кольору та універсальність у керуванні.

  • Світлодіодний прожектор з лінзою Френеля Elation KL Fresnel 8CW (4 шт.)
  • Світлодіодний профільний прожектор Elation Ellipsoidal HP Profile CW (8 шт.)
  • Світлодіодний прилад Elation Paladin Brick (2 шт.)
  • Світлодіодний прилад Elation Sixbar 1000 (4 шт.)

 

Завдяки такому вибору світлоприладів сцену рівномірно освітили, зокрема для якісної відеозйомки, яка природно передаватиме колір обличчя промовців.

 

 

Керування світлом здійснюється за допомогою програмне забезпечення Obsidian Onyx і USB консолі Obsidian NX Touch, що оснащена десятьма тач фейдерами і великою кількістю кнопок для контролю параметрів.

Для рішення завдання з озвучення залу ми обрали пасивні акустичні системи JBL серії VRX900, що підсилюються флагманськими підсилювачами Crown Audio:

  • Сабвуфери JBL VRX 918S по 2 на сторону.
  • 2 лінійні масиви з 3х елементів кожен JBL VRX 932 LA-1.
  • Підсилювачі Crown I-Tech 4x3500HD.

 

 

Така конфігурація дозволяє рівномірно озвучити весь зал та балкон. Для досягнення максимальної якості, всі елементи масиву VRX 932 LA-1 працюють в режимі Bi-amp, а верхні елементи мають можливість окремого регулювання, для вирівнювання звукового балансу на великому балконі.

Вся звукова обробка, включаючи кросовери, ділеї, еквалізацію і лімітування здійснюється вмонтованими в підсилювачі топовими процесорами BSS OMNIDRIVEHD™.

Налаштування і контроль параметрів звукової системи здійснюється за допомогою фірмового програмного забезпечення Harman Audio Architect.

Слід відмітити, що звучання лінійних масивів VRX900 з використанням підсилювачів Crown I-Tech і оригінальних пресетів V5 значно відрізняється в кращу сторону від того звучання, що звикли чути українці при використанні не оригінальних підсилювачів з цими системами.

 

Інформацію надала компанія «Комора»

 

 

«Комора» у соціальних мережах: